Jäsenet

Kasettilamerien jäsenet

Jarkko Lehti

Kasettilamerien perustaja. Erikoistunut taltioimaan 80-luvun suomalaisia Commodore 64-käyttäjien kasetteja sekä diskettejä. Esimerkiksi turbo tape-nauhat ja kaikki skene-julkaisut ovat lähellä hänen sydäntään. Lameroinnin lisäksi Jarkko on kiinnostunut audiosta ja analogisten äänilähteiden tallentamisesta, olivatpa ne sitten bittejä, menneisyyden puhetta tai musiikkia. Hän ollut mukana esimerkiksi www.kohina.com-nettiradion toiminnassa mukana musiikin tallennuksen merkeissä. Monia hänen kirjoittamiaan artikkeleita on ollut ainakin Skrolli-lehdessä ja v2.fi-sivuston audioaiheisissa laitetesteissä. Ryhmän tunnetuimpana mediakasvona häntä on myös haastateltu useita kertoja vuosien varrella erilaisiin artikkeleihin, joista viimeisimpänä Helsingin Sanomissa pitkän linjan Commodore 64 harrastajana.

Aki Sivula

Kasettilamerien riveissä vuodesta 2011. Etsii uusia materiaalin lahjoittajia sekä avustajia, tiedottaa toiminnasta, kirjoittaa artikkeleita mm. Skrolli-lehteen ja erilaisia ohjeita.  Erikoistunut pääasiassa alkuperäisten pelien hankintaan ja arkistointiin riippumatta alustasta. Tähän mennessä Aki on tallentanut pääasiassa Commodore 64, Amiga, Atari ST, PC, Apple II ja Amstrad-materiaalia sekä jotain harvinaisempien alustojen formaatteja.  Software Preservation Societyn jäsen vuodesta 2014 lähtien monissa eri tehtävissä. Osallistunut monissa yhteyksissä Suomen Pelimuseon ja Kansalliskirjaston edustajien kanssa arkistoinnin haasteiden ratkomiseen. Aiemmin hän on osallistunut avoimen lähdekoodin lokalisointi-projekteihin ja muuhun vapaaehtoistyöhön. Saatat törmätä häneen myös Suomen Huutokauppakeisarin huutokaupoissa järjestysmiehen tehtävissä. 

Jorma Oksanen

Pitkän linjan vaikuttaja Commodore-skenessä ja kooditaikuri, joka todella ymmärtää kuinka bitti liikkuu niin vanhoilla kuin uusillakin alustoilla. Skenessä hänet tunnetaan muun muassa demoryhmä Beyond Forcen riveistä. Kasettilamerien ensimmäinen käytössä ollut turbo tape-nauhojen tallennukseen tarkoitettu softa on hänen käsialaansa. Tämän lisäksi Jorma on vuosien varrella tallentanut valtavan määrän alkuperäisiä kasetteja, sekä skannannut niiden materiaaleja. Lisäksi hän toimii suositun Lemon 64 -foorumin ylläpitäjänä. Myös origamit taittuvat hänen käsissään mitä mielikuvituksellisimpiin muotoihin.

Tommi Lempinen

Tommi on erikoistunut rautaan liittyviin asioihin, kopiosuojauksiin ja tuntemattomiin formaatteihin, minkä lisäksi hän tallentaa kaikenlaista materiaalia. Alkon Promille-opetuspelin tallennus ei olisi onnistunut ilman hänen taitojaan. Hän on kehittänyt omaa softaa arkistoinnin helpottamiseksi ja selvittänyt monta eri tuntematonta tai dokumentoimatonta formaattia sekä tallentanut niitä. Software Preservation Societyn jäsen vuodesta 2014 lähtien monissa eri tehtävissä. Osallistunut monissa yhteyksissä Suomen Pelimuseon ja Kansalliskirjaston edustajien kanssa arkistoinnin haasteiden ratkomiseen. 

Jani Tikkanen

Koodaaja ja skene-materiaalin tallentaja. Kehitti tiimin käyttöön oman graafisen Kasettilameri-sovelluksen (multiplatform) sekä raudan  kasettien entistä helpomman ja luotettavamman tallentamisen turvaamiseksi. Sovelluksella pystytään tallentamaan kaikki kasetit, kuten esimerkiksi Commodore 64 , Vic-20, Commodore 16 / Commodore+4. Tukea muiden alustojen osalta kehitetään ajan myötä lisää. Hyvin suuri osa nauhoista on tallennettu hänen softallaan jo parin vuoden ajan. Jani on myös demoryhmä Byterapersin jäsen ja koodannut niin demoja kuin hyötysoftaakin.

Ville Jouppi

Ville on pitkän linjan Amigan skene-materiaalin pelastaja. Breakin Amiga demo ja intro -tietokanta sekä Kestra Bitworld ovat hyötyneet jo pitkään hänen toimittamistaan materiaaleista. Hän on toimittanut myös TOSECille paljon sinne soveltuvaa materiaalia. Assemblyillä nähtävät oldschool-kompot ovat pyörineet jo pitkään Jopen laitteistolla. Olet saattanut myös lukea hänen artikkeleitaan Skrollista tai saanut kommenttien kautta tietoa English Amiga Boardilla tai Facebookissa.

Esa Lyttinen

Erityisesti BBS-kulttuurin ja Amiga-materiaalin arkistoija. Hänet saattaa nähdä myös Suomen Amiga-käyttäjien tapahtumissa. Esa ylläpitää edelleen aidolla Amigalla toimivaa G-Point BBS -purkkia, jonne nostalgian nälkäiset käyttäjät ovat tervetulleita.

Tuomas Rantala

Demoryhmä Extendin jäsen ja skene-materiaalin tallentaja muun muassa The C64 Scene Databaseen.  Pääasiassa tallentanut kosolti erilaisia kasetteja.

Riku Anttila

Tallentanut vuosien varrella huomattavan määrän eri alustojen levykkeitä, mutta myös kasetteja. Lisäksi hän on ratkonut WAV-muotoisen materiaalin arkistoinnin ongelmia. 

Janne Rautiainen

Ryhmän jäsen marraskuusta 2017 alkaen. Janne skannaa lehtiä, artikkeleita ja vastaavia, sekä julkaisee niitä omilla Flickr-sivuillaan. Hän on luonnollisesti hankkinut kaikkiin tarvittavat julkaisuluvat, huolimatta siitä kuinka paljon se on voinut vaatia selvittelytyötä. Erilaisten henkilöiden etsinnässä hän on ollut myös aivan omaa luokkaansa. Mikäli hän vaikuttaa entuudestaan tutulta, olet saattanut nähdä hänet avustajana erilaisissa mainoksissa, sarjoissa ja vastaavissa.

Jorma Honkanen

Ryhmän jäsen marraskuusta 2017 alkaen. Jorma on erikoistunut Apple II-materiaaliin laajasti, niin alkuperäisten nimikkeiden kuin aidon skene-materiaalin osalta. Myös erilaisten vanhojen mainoksien sekä vastaavien skannaus kuuluu hänen toimenkuvaansa.

Adam Oszaczky

Jäsen kesäkuusta 2018 alkaen. Adamin erityisaluetta on Macintoshiin liittyvä arkistointi niin alkuperäisten kuin kotitekoistenkin materiaalien osalta. Lisäksi pitkä yhdistystoiminnan tausta ja laajat verkostot Apple-käyttäjien puolelta täydentävät tiimimme toimintaa entisestään.

Tapani Joelsson

Jäsen helmikuusta 2019 alkaen. Muun muassa Commodore-rintamalla vaikuttanut Tapani tuo Kasettilamereihin lisävahvistusta puuttuvien nimikkeiden etsinnässä vaadittavassa salapoliisityössä, sekä kontaktien luonnissa. Tällä alueella vaaditaankin paljon sinnikkyyttä, koskaan ei tiedä minkä kontaktin takaa se puuttuva timantti löytyy.

Jari Mikkilä

Jäsen maaliskuusta 2019 alkaen. Hänen erikoisalaansa on erityisesti rautapuoli, levyjärjestelmät ja erilaiset pitkäaikaistallentamiseen sekä varmuuskopiointiin liittyvät ratkaisut.

Hall of Fame

Mikko Riikonen – RIP

Mikko oli Kasettilamerien pitkäaikainen jäsen, joka oli erikoistunut Amigaan liittyvän skenemateriaalin tallennukseen. Hän oli pitkän linjan Amigisti ja Amigasta sekä skenestä kiinnostunut loppuun saakka.